About

Trikids es crea el setembre de 2013 per donar impuls a la il·lusió d’un grup de triatletes que volen donar a conèixer aquest esport a través d’una escola d’iniciació esportiva al Triatló.
El Club està federat i és el primer, i de moment únic, club infantil de la Federació Catalana de Triatló. La filosofia de l’escola no és competitiva, sinó que es volen potenciar els valors com la companyonia, l’empatia amb els companys, la superació personal, etc
El primer Triatló registrat és de l’any 1974, el que significa que la història d’aquest esport és molt curta però amb una progressió sorprenent.
La realitat és que la majoria de triatletes actuals o provenen d’un dels tres esports que componen el triatló o han iniciat la seva pràctica d’adults.
L’objectiu de trikids és donar a conèixer el triató al mes menuts i potenciar des de la infància la seva  pràctica.

Objectius

El triatló és per sí mateix un esport molt complert, on es treballen totes les qualitat físiques bàsiques: resistència, força, velocitat i flexibilitat.
En iniciar la pràctica d’aquest esport des de la infantesa, el que pretenem aconseguir, fent dinàmiques de joc i activitats específiques relacionades amb la cursa  a peu, la natació i la bicicleta, és desenvolupar les habilitats motrius bàsiques que, de forma divertida i dinàmica, contribueixin a construir mapes motors que els facilitin una millor adaptació a l’hora de realitzar activitats esportives, quotidianes i de lleure.
A banda dels objectius motrius, des de Trikids donem molta importància als objectius afectius i socials i a l’adquisició de tots els valors que la pràctica de l’esport ens pot aportar: companyonia, superació personal, esforç, respecte pels adversaris, etc

El triatló està format per tres disciplines

 

Swim: la natació

L’objectiu principal en aquesta disciplina serà l’aprenentatge de la tècnica de crol, el guanyar confiança en aquest medi i la millora de la resistència.

DSC_7095 web

Cap a l’estiu fem alguna activitat que inclou la iniciació al swim en aigües obertes, sempre tenint molt en compte el tema seguretat a mar.

Bike: ciclisme

En aquesta disciplina busquem la millora del domini de la bicicleta, equilibri, conducció, control, aprenentatge de quan fer ús de cada plat, aprenentatge de com fer les transicions i iniciant un treball de resistència.

DSC_7998 web

Cal que els nens es sentin segurs i millorin la confiança en la conducció de la bicicleta.

 

Run: carrera a peu

A la carrera a peu és important treballar la tècnica, tant corporal com a nivell respiratori, cal iniciar un treball de resistència sobretot per que els nens aprenguin a mesurar un ritme que puguin aguantar en carrera contínua i cal fer una iniciació de treball de força a les cames mitjançant multi-salts i circuits per poden millorar amplitud de la gambada.

Imagen8 web

 

La quarta disciplina del triatló a les Escoles Trikids:

ELS VALORS ESPORTIUS

Trikids neix amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre la pràctica del triatló entre els nens de 3 a 15 anys.
            Podem dir que aquesta és la base i l’ànima del club, però per sobre de tot volem ajudar als infants a créixer d’una forma sana, amb una hàbits esportius i saludables inculcats des de d’infància i amb els valors que l’esport ens aporta treballats de forma lúdica i divertida. Brillant com és l’esport.

L’Esport i els valors que ens aporta, una manera de créixer.

 

DSC_8216 WEB

 

Com a part dels objectius de valors TRIKIDS col·labora amb ASDENT (Associació de la malaltia de Dent), ajudanta  difondre la seva causa:

Quins objectius té ASDENT? El nostre objectiu és:

1. Difondre el coneixement d’aquesta malaltia tan poc coneguda tant a nivell de la població general com en el cos mèdic.
2. Promoure la investigació sobre aquesta malaltia.
3. Estimula el diagnòstic precoç en la infància.
4. Investiga com canviar la història natural de la malaltia i així a evitar la fallida renal en el futur.
5. Aconseguir un medicament per frenar les pèrdues d’ions per l’orina i evitar la progressió cap a la insuficiència renal.

 

DSC_9288 web

 

http://www.asdent.es/