TRIKIDS 

QUI SOM?

Trikids es va crear al setembre de 2013 per donar impuls a la il·lusió d’un grup de triatletes que volen donar a conèixer aquest esport a través d’una escola d’iniciació esportiva al Triatló. El Club està federat i és el primer, i de moment únic, club infantil de la Federació Catalana de Triatló. La filosofia de l’escola no és competitiva, sinó que es volen potenciar els valors com la companyonia, l’empatia amb els companys, la superació personal, etc.

El primer Triatló registrat és de l’any 1974, el que significa que la història d’aquest esport és molt curta però amb una progressió sorprenent. La realitat és que la majoria de triatletes actuals o provenen d’un dels tres esports que componen el triatló o han iniciat la seva pràctica d’adults.

L’objectiu de trikids és donar a conèixer el triatló als més menuts i potenciar des de la infància la seva  pràctica.

A partir de 2022 ampliem el ventall d’activitats esportives per fer arribar als nostres petits esportistes les disciplines del Pentatló Modern.

ELS NOSTRES OBJECTIUS

El triatló i el pentatló són per si mateix esports molt complets, on es treballen totes les qualitats físiques bàsiques: resistència, força, velocitat i flexibilitat.

En iniciar la pràctica d’aquest esport des de la infantesa, el que pretenem aconseguir, fent dinàmiques de joc i activitats específiques relacionades amb la cursa a peu, la natació, la bicicleta, l’esgrima i el laserrun, és desenvolupar les habilitats motrius bàsiques que, de forma divertida i dinàmica, contribueixin a construir mapes motors que els facilitin una millor adaptació a l’hora de dur a terme activitats esportives, quotidianes i de lleure.

El Triatló està format per tres disciplines

La Natació

L’objectiu principal en aquesta disciplina serà l’aprenentatge de la tècnica de crol, el guanyar confiança en aquest medi i la millora de la resistència.
Cap a l’estiu fem alguna activitat que inclou la iniciació al swim en aigües obertes, sempre tenint molt en compte el tema seguretat a mar.

Ciclisme

En aquesta disciplina busquem la millora del domini de la bicicleta, equilibri, conducció, control, aprenentatge de quan fer ús de cada plat, aprenentatge de com fer les transicions i iniciant un treball de resistència.
Cal que els nens es sentin segurs i millorin la confiança en la conducció de la bicicleta.

Carrera a Peu

A la carrera a peu és important treballar la tècnica, tant corporal com a nivell respiratori, cal iniciar un treball de resistència sobretot per que els nens aprenguin a mesurar un ritme que puguin aguantar en carrera contínua i cal fer una iniciació de treball de força a les cames mitjançant multi-salts i circuits per poden millorar amplitud de la gambada.

El Pentatló està format per quatre disciplines

Esgrima

En aquesta disciplina es busca fomentar la rapidesa de pensament i l'auto domini del mateix cos, objectius que s'assoleixen quan es domina la part més tècnica de l'esport.

Natació

Es fomenta l'aprenentatge de l'estil de crol, ja que en competició és la prova que es realitza. Es busca guanyar resistència i el domini del medi aquàtic.

Equitació

Aquesta disciplina no es practica en edat infantil.

Laser Run

En aquesta disciplina es busca l'aprenentatge intern. Es busca treballar propòsits amb pulsacions altes, amb l'objectiu de conèixer i regular el nostre cos i l'esforç que s'està fent per poder arribar a l'objectiu final.

 

ELS VALORS ESPORTIUS

Trikids neix amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre la pràctica del triatló entre els nens de 3 a 15 anys.
Podem dir que aquesta és la base i l’ànima del club, però per sobre de tot volem ajudar als infants a créixer d’una forma sana, amb uns hàbits esportius i saludables inculcats des de la infància i amb els valors que l’esport ens aporta, treballats de forma lúdica i divertida. Brillant com és l’esport.
L’Esport i els valors que ens aporta, una manera de créixer.